Koulutus

Opintolinjat

• Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto (180ops)
  • Ammatilliset tutkinnon osat (145ops)
  • Yhteiset tutkinnon osat (35ops)
  • Hius- ja kauneudenhoidon neuvonnan osaamisala, kosmetiikkaneuvoja
  • Ihon hoidon osaamisala, kosmetologi
  • Tutkinnon muodostumisen opintopolku

Lisätietoa koulutuksesta

Kosmetologi

Ihon hoidon osaamisala

Kosmetologit työskentelevät kauneushoitoloissa, kylpylöissä, palvelutaloissa kongressikeskuksissa ja hotelleissa, laivoilla tai tavaratalojen kosmetiikkaosastoilla joko yrittäjinä tai työntekijöinä. Kosmetologit voivat työskennellä myös myynti- ja koulutustehtävissä.

Hoitotyössä kosmetologi suunnittelee, toteuttaa, myy ja markkinoi asiakkaalle kasvojen, vartalon, jalkojen ja käsien hoitoja sekä ehostusta. Lisäksi hän ohjaa ja neuvoo asiakasta värien käytössä, persoonallisen tyylin löytämisessä, ihon ja kehon itsehoidossa sekä ihonhoitotuotteiden valinnassa ja käytössä. Suuri osa hoitotyöstä tehdään käsin. Hoidossa käytetään myös erilaisia laitteita tehostamaan hoitotuloksia.

Lisätietoa Kosmetologin työstä

Kosmetiikkaneuvoja

Hius- ja kauneudenhoidon neuvonnan osaamisala

Kosmetiikkaneuvojan työssä ovat tärkeitä myynti-, asiakaspalvelu- ja esiintymistaidot, luonteva asiakkaan kohtaaminen myynti- tai hoitotilanteessa sekä hienotunteisuus. Kosmetiikkaneuvojat työskentelevät tavaratalojen, laivojen ja lentokenttien kosmetiikkaosastoilla myynti- ja esittelytyössä. Apteekeissa ja kosmetiikan maahantuojien tukkumyynnissä myynti- ja koulutustehtävissä.

Cidesco

Kansainvälinen CIDESCO tutkinto

Kansainvälinen kauneudenhoitoalan CIDESCO järjestö on perustettu vuonna 1946. Järjestön pääpaikka sijaitsee Sveitsin Zürichissä. Kauneudenhoitoalan jäsenistöä järjestöllä on yli 40 maasta ja kansainvälisiä CIDESCO-kouluja 240.

Kansainvälinen CIDESCO järjestön luo mahdollisuuden globaaliin yhteistyöhön kokoamalla yhteen kauneudenhoitoalan ammatillista osaamista. Yhteistyötä tehdään mm. lääkäreiden, kirurgien, ihotautilääkäreiden ja kosmetiikan valmistajien kanssa. Tärkeänä tavoitteena on myös luoda kestävät puitteet kauneudenhoitoalan kansalliselle ja kansainväliselle koulutukselle, kehittää tutkintojärjestelmää ja mahdollistaa uusien CIDESCO koulujen syntyä.

CIDESCO tutkinto on arvostettu kosmetologin kansainvälinen tutkinto ja tutkinnon suorittaneet työllistyvät hyvin CIDESCO laatucertifikaatin kautta niin Suomessa kuin ulkomailla.

Lisätietoa Cidescosta

Oppisopimuskoulutus

Työskentele koulutuksen ohella

Oppisopimuskoulutuksena voi suorittaa ammatillisia perustutkintoja ammatillisena peruskoulutuksena. Lisäksi se voi olla koulutusta näyttötutkintona suoritettaviin ammatillisiin perustutkintoihin. Oppisopimuskoulutuksen voi suorittaa myös ei-tutkintotavoitteista lisäkoulutusta. Yrittäjät voivat kouluttaa itseään oppisopimuksella omassa yrityksessään.

Noin 70 - 80 prosenttia oppisopimuskoulutuksesta tapahtuu työpaikalla, jossa koulutuksesta huolehtii opiskelijan vastuullinen työpaikkakouluttaja. Työpaikalla annettavaa koulutusta täydennetään tietopuolisilla opinnoilla, joista vastaavat pääosin ammatilliset oppilaitokset ja aikuiskoulutuskeskukset.

Etkö löytänyt itselle sopivaa koulutusta vai haluatko kenties lisätietoa?